Bounty … ..Who does not know the Bounty? A childhood snack.
A perfect combination of coconut and chocolate.
I wanted to offer you the classic tastes of this snack, but proposing it as an individual dessert.
In addition, a cocoa sablé for a crunchy layer.
Bounty, a greedy and simple dessert that will achieve you with every bite.
Bounty
Ingredients
Pasta sablée al cacao
- 75 g di burro morbido
- 15 g di polvere di mandorle
- 50 g di zucchero a velo
- 25 g di uovo intero
- 0,5 g di Fior di sale di Guérande
- 112,5 g di farina 00
- 12,5 g di cacao amaro in polvere
Mousse al cioccolato al latte
- 104,5 g di latte intero
- 165 g di cioccolato al latte
- 220 g di panna fresca
- 3,9 g di gelatina in fogli
Biscotto al cocco
- 128,5 g di albumi
- 43 g di zucchero di canna (Demerara)
- 34,5 g di polvere di mandorle
- 120 g di zucchero a velo
- 26 g di farina 00
- 87 g di cocco rapé
Cremoso al cocco
- 80 g di panna fresca
- 52 g di purea di cocco
- 32 g di latte di cocco
- 8 g di zucchero semolato
- 2 g di gelatina
Glassa al cacao
- 175 g di acqua
- 150 g di panna fresca
- 225 g di zucchero semolato
- 75 g di cacao in polvere
- 8 g di gelatina
Instructions
Cocoa sablée
Milk chocolate mousse
Coconut biscuit
Coconut curd
Cocoa glaze
To assemble
To serve
Notes
Biscuit al cocco: Con questa dose si ottengono 10 dischetti da 6 cm di diametro.Ricetta di Johan Martin.
Cremoso al cocco: io ho utilizzato tutta polpa di cocco.
Con questa dose, si ottengono 8 dischetti da 20 g cad.
Ricetta di M. SantinSablée: con questa dose si ottengono 10 dischi da 9 cm. di diametro.
Adattata da una ricetta di Pierre HerméMousse al cioccolato al latte: adattata da una ricetta di Pianeta Dessert.
Glassa al cacao: Ricetta di Faggiotto
Looks fab..thanks for the recipes
Love the sound of this recipe… I cant wait to try it. What strength gelatin do you use?
thank you!
Dear Sheena, thank you so much. strength gelatin: 200 bloom, that is gold.
Let me know.
Aria
It looks really delicious I can’t wait to try it can I use gelatin powder for instead of sheets .and if it is okay how many grams I should use ? Thank you so much
Dear Mary…You can use gelatin powder….the same grams of the recipe
Hi! It looks yummy! Can I know if I can replace coconut puree with coconut milk? Thank you.
Dear Sherlyn….I think you can.
Let me know.
A.